Kawasaki presenteert twee verbluffende 50th Anniversary KX-modellen

Kawasaki presenteert twee verbluffende 50th Anniversary KX-modellen

2024 Kawasaki KX 450, Matterley Basin, Winchester, UK. 21st September 2023, UK.

Voor Kawasaki is 2023 een mijlpaal, want het is het jubileum van maar liefst 50 glorieuze jaren van het wereldberoemde KX-merk. Om dit te vieren, zal het 2024 KX gamma worden uitgebreid met speciale 50th Anniversary Editions van de kenmerkende Lime Green KX450 en KX250!

Met de zorg en toewijding, die in de ontwikkeling van deze machines is gestopt, is het haast een understatement om deze machines “authentiek” te noemen. De Kawasaki KX motorcross line-up maakte zijn debuut in 1973. Nu 50 jaar later introduceert Kawasaki 2 adembenemende Anniversary editions gebaseerd op de modellen uit de jaren 90.

In navolging van de popcultuur van dat tijdperk wordt het fluorescerende roze en dramatische paars van het geliefde retro KX-logo aangevuld met een 50th Anniversary-logo naast het voorste nummerschild. Op de speciale uitvoering zijn zowel de vorkbeschermers als de achterste remklauwprotector wit in plaats van zwart, verder is de swingarm getooid met originele Uni-Track-graphics uit de jaren 90. Het blauwe zadel maakt deze unieke verschijning helemaal af.

Vergis je niet: deze modellen zijn een minutieuze reproductie en de feiten spreken voor zich. De K en X zijn bijvoorbeeld opnieuw ontworpen op basis van de originele, handgetekende designs uit 1990 met behulp van materialen uit het Kawasaki-archief. Het “splash”-ontwerp van de achtergrond werd oorspronkelijk gecreëerd door inkt op papier te druppelen. Deze look is opnieuw gecreëerd met behulp van moderne, digitale technieken. De blauwe kleurstof, die voor het zadel is gebruikt, is nauwgezet afgestemd op een zorgvuldig bewaard gebleven origineel exemplaar uit 1990.

Andere aandachtspunten zijn onder meer de bovenste en onderste kroonplaten, die net als de velgen in hun natuurlijke zilveren kleur zijn uitgevoerd, in plaats van de zwarte coating die op de huidige modellen wordt gebruikt. Ook maken de witte nummerschilden hun rentree, terwijl de 250 en 450 typeaanduidingen op de Anniversary Editions zijn uitgevoerd in een klassiek lettertype uit de jaren 90.

Al vijftig jaar genieten KX-rijders van de unieke sensatie die alleen een Kawasaki KX model kan bieden. De KX450 en KX250 Anniversary Editions richten de focus op de toekomst maar wel met een liefdevolle knipoog naar het verleden. Op naar de volgende vijftig jaar KX!

De KX450 50th Anniversary Edition zal een spectaculair en verrassend debuut maken in de handen van meervoudig MXGP-winnaar en Kawasaki Racing Team-rijder Romain Febvre tijdens de laatste ronde van het MXGP-seizoen 2023 in Matterley Basin in het zuiden van het Verenigd Koninkrijk.

Ook de prijzen voor de 2024 KX modellen zijn bekend:

  • KX250 € 9.299,-
  • KX250 50th anniversary € 9.499,-
  • KX450 € 10.249,-
  • KX450 50th anniversary € 10.449,

Kijk voor meer informatie of een dealer bij u in de buurt op www.kawasaki.nl.

Noot van de redactie: Wilt u een Kawasaki verzekeren? Bereken hier uw premie!